Za braću da pročitaju! Tokom menstruacije javlja se sljedeće:

Za braću da pročitaju! Tokom menstruacije javlja se sljedeće:

Za braću!! Tokom menstruacije javlja se sljedeće: Usporavanje pulsa Snižavanje temperature tijela Snižavanje krvnog pritiska Zadržavanje

Vojnici neprijateljske vojske ušli su u selo i silovali sve žene osim jedne…
”Varao sam ženu, pa mi se to vratilo, ubio bih je da mi se Allah nije smilovao” Pročitajte ispovijest i izvucite pouku
KAD TI PRESELI NEKO NAJDRAŽI. Sunce što je sijalo u njenom mladom životu, ugaslo se

Za braću!!

Tokom menstruacije javlja se sljedeće:

Usporavanje pulsa
Snižavanje temperature tijela

Snižavanje krvnog pritiska

Zadržavanje soli u tijelu, što dovodi do nabubravanja nekih žlijezda (Štitna), dovodi do otežanog disanja i tromosti u probavnom sistemu.

Otežano disanje

Tupost osjetila i ljenost organa

Glavobolja i slabljenje živaca.
Zbog toga je šerijat, tokom menstrualnog ciklusa, oslobodio ženu od obavljanja tri od pet stubova Islama, a to su stubovi za čije obavljanje je potreban napor, namaz, post i hadz. Jer samo činjenje rukua vodi ka smanjenju krvnog pritiska što moze dovesti njen život u opasnost.

Pa ako ju je vjera oslobodila 60% dužnosti tokom tog perioda, šta si ti ucinio za nju? Neki muškarci skloni su tome da se naljute ako se žena požali na bol ili joj se promijeni psihičko stanje, a on uopšte ne zna da je menstrualni ciklus zapravo krvarenje koje može prouzrokovati smrt.

Žena je tokom cijelog ciklusa izložena općem opadanju pritiska, što dovodi njen život u opasnost prilikom umora ili šoka. Sve su to patnje žena tokom njihovog života, a da ne govorimo o bolu, umoru i lošem raspoloženju. Šta onda tek reći o trudnoći i porodjaju? Dijete doji i crpi kalcijum iz majčinih kostiju i zuba da bi odraslo, stavilo nogu preko noge i reklo:

“Žena ima pola pameti”!

Zar se nisi upitao kako se tvoja pamet upotpunila?

-nepoznat autor

Podijeli