Što se nalazi u tebi? Poučan događaj..

Što se nalazi u tebi? Poučan događaj..

Priznati stručnjak iz područja ljudskih potencijala držao je predavanje. Nakon uvodnog dijela, on uze naranču u ruke i upita: »Ako stisnem iz sve s

Pogledajte gdje su naučnici kod muhe pronašli mjesto sa kojeg proizvodi antibiotike a o kome nas je Poslanik obavijestio
MOGU LI ZA KURBAN-BAJRAM DA ISPEČEM OVCU I PODIJELIM JE?
Priča koju morate pročitati: ” Umirem, možete li mi ikako pomoći”

Priznati stručnjak iz područja ljudskih potencijala držao je predavanje.

Nakon uvodnog dijela, on uze naranču u ruke i upita: »Ako stisnem iz sve snage ovu naranču, što će izaći iz nje?»Jedna djevojka iz prvog reda dobaci: »Glupog li pitanja! Ako stisnete naranču iz naranče će izaći sok od naranče.»Predavač reče: »Točno. Iz naranče će izaći narančin sok jer je samo to unutra.”

Tako je i s ljudima: Kad nas stisnu problemi, brige, strahovi, kad nas se ogovara, kad nas netko uvrijedi, kad nam nanese bol… iz nas izađu bijes, mržnja, prezir, strah, ljutnja, zloba…Rekli bismo da je to izašlo iz nas zato što nam je netko rekao ovo ili učinio ono, ali istina je da iz nas može izaći samo ono što imamo u sebi.

Upamtite, ako vas nešta optereti, iz vas će uvijek izaći samo ono što je već u vama. Iz naranče nikada neće izaći sok od jabuke. Isto tako iz vas nikada neće izaći ono što već nije u vama.

Izvor:novihorizonti.ba

Podijeli