Volkswagen i Microsoft zajedno razvijaju cloud computing sistem za autonomna vozila

Volkswagen i Microsoft zajedno razvijaju cloud computing sistem za autonomna vozila

Zahvaljujući blagodatima 5G mreža užurbano su se počela razvijati i autonomna vozila. Novo partnerstvo na tom području napravili su njemački Volkswage

ERDOGAN SLAVI: “TURSKA ĆE U SVIJETU KOJI ĆE BITI PREOBLIKOVAN NAKON PANDEMIJE BITI JEDNA OD NAJVEĆIH”
Zašto bi otkriće života na Marsu moglo biti loša vijest?
Ko je slobodan ovo mu je životna prilika! Islandska vlada plaća 5.000 dolara muškarcima da se ožene ovim ženama:

Zahvaljujući blagodatima 5G mreža užurbano su se počela razvijati i autonomna vozila. Novo partnerstvo na tom području napravili su njemački Volkswagen i američki Microsoft.

U posljednje vrijeme sve češće čujemo za pojam autonomna vožnja ili autonomna vozila. Sve ih je više širom svijeta, za sada je još uvijek velika većina na nivou testiranja, ali polako se pojavljuju informacije i o praktičnim primjenama, kao što je to kineski AutoX RoboTaxi, sistem koji se već koristi u Shenzhenu.

Sličnim smjerom će krenuti i njemački automobilski div Volkswagen te softverski gigant Microsoft, a koji će zajednički razvijati posebnu tehnologiju u oblaku (cloud technology) koja bi trebala omogućiti brži razvoj Volkswagenovih autonomnih automobila.

Onaj cloud dio odrađivat će se u Microsoft Azure Cloud platformi koja je vrlo poznata i korištena u IT poslovanju, a novi softver će nositi naziv Automated Driving Platform (ADP) te će biti temelj za razvoj široke palete platformi za autonomnu vožnju.

Izvor:Noob.ba

Podijeli