Volkswagen i Microsoft zajedno razvijaju cloud computing sistem za autonomna vozila

Volkswagen i Microsoft zajedno razvijaju cloud computing sistem za autonomna vozila

Zahvaljujući blagodatima 5G mreža užurbano su se počela razvijati i autonomna vozila. Novo partnerstvo na tom području napravili su njemački Volkswage

Bitcoin godišnje potroši više električne energije nego cijela Argentina
Jedan od najvećih iznosa u historiji pravosuđa: Moskva gubi 57 milijardi dolara?
Nova instrukcija IZ-ce: Namazi se opet klanjaju u potpunosti

Zahvaljujući blagodatima 5G mreža užurbano su se počela razvijati i autonomna vozila. Novo partnerstvo na tom području napravili su njemački Volkswagen i američki Microsoft.

U posljednje vrijeme sve češće čujemo za pojam autonomna vožnja ili autonomna vozila. Sve ih je više širom svijeta, za sada je još uvijek velika većina na nivou testiranja, ali polako se pojavljuju informacije i o praktičnim primjenama, kao što je to kineski AutoX RoboTaxi, sistem koji se već koristi u Shenzhenu.

Sličnim smjerom će krenuti i njemački automobilski div Volkswagen te softverski gigant Microsoft, a koji će zajednički razvijati posebnu tehnologiju u oblaku (cloud technology) koja bi trebala omogućiti brži razvoj Volkswagenovih autonomnih automobila.

Onaj cloud dio odrađivat će se u Microsoft Azure Cloud platformi koja je vrlo poznata i korištena u IT poslovanju, a novi softver će nositi naziv Automated Driving Platform (ADP) te će biti temelj za razvoj široke palete platformi za autonomnu vožnju.

Izvor:Noob.ba

Podijeli