Visočanin lagao u zahtjevu za kredit i “olakšao” banku za 20.000 KM, optužnica nakon 14 godina

Visočanin lagao u zahtjevu za kredit i “olakšao” banku za 20.000 KM, optužnica nakon 14 godina

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Džemaila Džafića iz Visokog jer je prevario banku za kredit u iznosu od 20

Novi napad na muslimane. Od sad će se ići u zatvor zbog klanja kurbana, zbog navodne „okrutnosti prema životinjama“
Refik Višća – čovjek koji je dao život za 12 srpskih zarobljenika. Ubica Refikov po drugi put uhapšen
Pokrećemo APEL za četvero djece koja su ostala bez majke. Svaka pomoć je dobrodošla pa vas molimo za podjelu apela

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Džemaila Džafića iz Visokog jer je prevario banku za kredit u iznosu od 20.000 KM.

Inače, ovo krivično djelo počinjeno je 2007. godine, a nakon 14 godina podignuta je optužnica koju je Općinski sud u Kaknju početkom februara ove godine potvrdio.

Prema navodima optužnice Džafić je 3. aprila 2007. godine, u Kaknju otišao u poslovnicu „IK Banke“ gdje je namjeravao podići krediti, a novac dati M. E.

Džafić je službeniku banke dao lažne podatke značajne za dobivanje kredita.

Priložio je neistinite podatke o visini plate, a uz koji zahtjev su priložena potvrda „Centrotrans Eurolines“ od 03. aprila 2007. godine sa neistinitim podacima o prosječno ostvarenim ličnim primanjima u posljednja tri mjeseca.

U rubrikama koje se odnose na žirante, on je naveo lažne podatke o žirantima A.T., O.J. i Č.S. Također je i za žirante naveo lažne podatke o njihovim primanjima. Na osnovu tih lažnih podataka kreditni odbor mu je odobrio sredstva po ugovoru o dugoročnom nenamjenskom potrošačkom kreditu, te mu je isplaćeno 20.000 KM.

On je taj novac predao M.E.

(AVAZ)

Podijeli