Nema boga osim Allaha: Pilot prešao na Islam tokom leta iznad Saudijske Arabije (Video)

Nema boga osim Allaha: Pilot prešao na Islam tokom leta iznad Saudijske Arabije (Video)

Brazilski pilot je ovih dana u žiži arapskog svijeta nakon što je uzeo kratku stanku u pilotiranju da bi prešao na islam dok je letio iznad Saudijske

DOKTOR SE IZNENADIO S ONIM ŠTO JE PRONAŠAO U KUR’ANU A POSLIJE TOGA PREŠAO NA ISLAM
U srcu kršćanstva, kći italijanskog političara Franca Barbatoa prešla na islam
Ispovijest ovog svećenika šokirala je mnoge: Evo zašto je sa 62 godine prešao na Islam iako je muslimane smatrao glupim

Brazilski pilot je ovih dana u žiži arapskog svijeta nakon što je uzeo kratku stanku u pilotiranju da bi prešao na islam dok je letio iznad Saudijske Arabije.

Kapetan Amalo, Brazilac, pilot neidentifikovane aviokompanije, je snimljen kako izgovara šehadet zajedno s kolegom dok upravljaju avionom.

Prema stranici El-Beled, snimka pilota dok izgovara šehadet snimljena je u kokpitu na oko 18 hiljada stopa u zraku. Snimak je do sada pogledan više od 60 hiljada puta, a prenijeli su ga broji mediji Bliskog istoka.

Na neobičnoj snimci čuje se glas kolege pilota, vjerovatno kopilot, kako prvi izgovara riječi šehadeta usred zujanja motora aviona. Nije poznato kada se ovo dogodilo, a kopilot objašnjava da se nalaze na putu za Tebuk, Saudijska Arabija.

Ovdje smo s pilotom Amalom iz Brazila. On će sada izgovoriti riječi šehadeta tokom našeg leta za Tebuk – čuju se riječi muškarca iz kokpita, prenosi freshpress.info.

Podijeli