PREMIJER ARMENIJE: NISMO IMALI ŠANSE U RATU PROTIV AZERBEJDŽANA

PREMIJER ARMENIJE: NISMO IMALI ŠANSE U RATU PROTIV AZERBEJDŽANA

Premijer Armenije Nikol Pašinjan smatra da je Jerevan prije godinu dana pristao da Azerbejdžanu vrati pet regiona oko Karabaha, situacija bi bila bolj

MNOGE ZANIMA / ŠTA JE U POZADINI SUKOBA IZMEĐU ARMENIJE I AZERBEJDŽANA
Božo Vrećo dobio prijetnje zbog pjesme “BISMILLAH” pa se obratio svima na Fejsbuku
DR. ESO SADIKOVIĆ, ČOVJEK KOJI JE APLAUZOM ISPRAĆEN U SMRT

Premijer Armenije Nikol Pašinjan smatra da je Jerevan prije godinu dana pristao da Azerbejdžanu vrati pet regiona oko Karabaha, situacija bi bila bolja nego sada

On kaže da niko, uključujući i njega, nije ovo smatrao pravim putem.

– Kada vidimo u kakvoj smo situaciji sada, gledajući iza sebe, možemo reći da bi situacija bila bolja da smo prije godinu dana pristali na povratak pet regiona. Ali ko bi u Armeniji povjerovao da je to pravi put? Veoma mali broj ljudi, uključujući mene, ne bi povjerovalo, jer je bilo mnogo neizvjesnosti, rekao je Pašinjan.

On je primjetio je da je alternativa oružanom sukobu bio povratak pet regiona, bez konkretnog statusa Karabaha.

Premijer je naveo da armenska strana nije preduzela takve korake prvih dana eskalacije sukoba u Karabahu u septembru, pošto su sukobi u početnom periodu bili uspješni, a uslovi za povratak regiona se nisu pominjali.

– Učinili smo to nakon što je postalo očigledno: da ne postoji način da se napravi zaokret u ratu, a cilj je bio da se izbjegne najgori razvoj događaja, rekao je premijer prenosi Sputnik.

Izvor: saff.ba

Podijeli