INCIDENT U BIJELJINI: RAZBIJENI PROZORI NA ATIK DŽAMIJI!

INCIDENT U BIJELJINI: RAZBIJENI PROZORI NA ATIK DŽAMIJI!

Načelnik zamolio sve sugrađane da se suzdrže od provokacija i da se okrenu budućnosti Semberije Nepoznata osoba ili više njih razbile su prozor na

ISPRED BIJELE KUĆE ODRŽAN PROTEST PODRŠKE AZERBEJDŽANU
Rusija zaprijetila da će prekinuti odnose sa EU i uskratiti joj vakcinu
ZATVARA SE DŽAMIJA AL-AKSA, TREĆE NAJSVETIJE ISLAMSKO MJESTO U SVIJETU

Načelnik zamolio sve sugrađane da se suzdrže od provokacija i da se okrenu budućnosti Semberije

Nepoznata osoba ili više njih razbile su prozor na vjerskom objektu Atik džamije i prozor na pomoćnom objektu u ulici Vuka Karadžića u Bijeljini, saopšteno je iz Policijske uprave.

Policiji je danas u 11:24 sata prijavljeno da se to dogodilo u toku noći.

Izvršen je uviđaj, o svemu je upoznat dežurni tužilac, a iz policije najavljuju da će zbog počinjenog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari podnijeti izvještaj tužilaštvu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić osudio je ovaj čin. U saopštenju gradonačelnika se navodi da se sinoć, poslije dužeg vremena, u Bijeljini dogodio napad na vjerski objekat u kojem su razbijeni prozori na džamiji, uz najoštriju Mićićevu osudu ovog čina.

“Upućujem pitanje svim sugrađanima, da li želimo da živimo u lokalnoj zajednici u kojoj zajedno radimo i trudimo se da život svima bude bolji, ili želimo neprijateljstvo, nepovjerenje i nestabilnost, koji nikom dobra nisu donijeli”, poručio je Mićić.

Iznoseći čvrsto uvjerenje da su svi građani, uz nekoliko izuzetaka među kojima su i počinioci sinoćnjeg napada, svjesni da u semberskoj ravnici ima mjesta za sve koji je vole, gradonačelnik ističe da nema potrebe za napadima ni na koga, pa ni na vjerske objekte.

“Imamo društvo u kojem jedni druge poštujemo i ne dozvolimo da neodgovorni pojedinci pokvare sve ono što godinama strpljivo gradimo, za dobro svakog stanovnika Semberije, bez obzira kako se zove i kako se obraća Bogu”, poručio je Mićić.

On je zamolio sve sugrađane da se suzdrže od provokacija i da se okrenu budućnosti Semberije, kako zbog sadašnjih generacija, tako i zbog budućih generacija.

Izvor: Klix.ba

Podijeli