Kako to da Allah ne čuva muslimane ako su u pravu?

Kako to da Allah ne čuva muslimane ako su u pravu?

A kako to da grom udari u munaru, ako je to već Božija kuća Ima tome i dvije godine, kada me jedan taksista, dok sam žurio na džumu, upitao: “A kak

Preporuči

A kako to da grom udari u munaru, ako je to već Božija kuća

Ima tome i dvije godine, kada me jedan taksista, dok sam žurio na džumu, upitao: “A kako to da grom udari u munaru, ako je to već Božija kuća?!”

Neki dan neki ateisti momcima postavljaju slično pitanje: “Kako to da ljudi dođu na hodočašće Bogu, a On na njih spusti kran i oni stradaju, ako je svemoguć zašto ih ne spasi?”

Odgovorio sam takvim, a i sličnim pitanjima ovako: “Sjećate li se vi finala Lige prvaka ’99. godine? Da si navijač Mančestera i u 89. minuti ugasiš tv, pomislio bi da ste izgubili, a Bavarci bi se radovali! Ali bilo je obratno, jer nije gotovo dok sudija ne svira kraj! Nekad ti se čitav život promijeni za dvije minute. Ovaj ovdje život je tek jedno poluvrijeme, tek jedan čin predstave.

Da bi imali kompletnu sliku, moramo sačekati kraj utakmice/predstave. Jednostavno je, sve dok si svjestan da sudija igra glavnu ulogu, a ne ti, bit će ti lahko: ti ćeš da se boriš, ali bit će kako sudija kaže.

Srećom, naš Sudija je Najpravedniji, nikome neće ni trun nepravde učiniti, zato se ne sikiram da ću biti oštećen sve dok se trudim i Pravednome vjerujem!” Ali džaba, srce vjeruje, a ne pamet.

Ammar Bašić


Preporuči

COMMENTS