BENNY GANTZ: IZRAEL JE SPREMAN ZA RAT S LIBANOM

BENNY GANTZ: IZRAEL JE SPREMAN ZA RAT S LIBANOM

Eksplozija je najviše dobro došla Izraelu... Izraelski ministar odbrane Benny Gantz izjavio je u ponedjeljak da je Izrael spreman za rat s Libanom

ERDOGAN ZAPRIJETIO IZRAELU: NEĆEMO DOZVOLITI DA EZAN UTIHNE U KUDSU!
Izrael otvorio brane i poplavio palestinska poljoprivredna polja u Gazi
AMERIKA, GRČKA, IZRAEL SKOVALI PLAN PROTIV TURSKE – TURSKA MORNARICA ČEKA. NATO vojnici se iživljavaju na slici Erdogana / Foto

Eksplozija je najviše dobro došla Izraelu…

Izraelski ministar odbrane Benny Gantz izjavio je u ponedjeljak da je Izrael spreman za rat s Libanom ako takav rat bude nametnut Tel Avivu.

U svom izvještaju Odboru za vanjske poslove i odbranu Knesseta, Gantz je upozorio da će takav rat imati ozbiljne posljedice po Liban.

‘Dok je (vođa Hezbolaha Hasan) Nasrallah naš najveći neprijatelj na sjeveru, on je najveći problem Libana’, rekao je Gantz.

Gantz je također rekao da je situacija na Bliskom Istoku u proteklom desetljeću bila krhka i neizvjesna, naglasivši kako će Izrael nastaviti sa naporima da zaustavi djelovanja Irana u Siriji.

Liban već decenijama parališe niz dugotrajnih, naizgled nerješivih kriza.

Prošlosedmična zastrašujuća eksplozija u luci u Bejrutu, koja se desila usred pandemije koronavirusa i teške ekonomske krize, mogla bi imati velike posljedice za ovu zemlju. Budućnost Libana je neizvjesna. Arapske zemlje i Iran godinama se bore ko će vladati Libanom. Sa druge strane, Izrael spremno čeka svoju priliku za napad.

saff.ba

Podijeli