Selo u Mađarskoj nudi 6.000 eura svima koji dođu tu da žive

Selo u Mađarskoj nudi 6.000 eura svima koji dođu tu da žive

Jest da je Mađarska, al 6.000 je 6.000 :)

Lokalna vlast u mjestu Ofalu u Mađarskoj ponudila je 6.000 eura u formi finansijske pomoći svima koji se odluče da dođu i žive u ovom mjestu na jugu z

SANEL OTIŠAO U NJEMAČKU I PORUČUJE: OVDJE TI NE TREBA ROĐAK ILI STRANKA ZA POSAO
Humani Bosanci iz dijaspore šokirani: Mi besplatno dovozimo pomoć, BiH nam naplaćuje!
TUZLAK SE IZ NJEMAČKE VRATIO KUĆI: BIO SAM PREUMORAN, NIJE TO ONO ŠTO MISLIMO PRIJE ODLASKA

Lokalna vlast u mjestu Ofalu u Mađarskoj ponudila je 6.000 eura u formi finansijske pomoći svima koji se odluče da dođu i žive u ovom mjestu na jugu zemlje.

Suma se ne mora otplaćivati, a cilj ove mjere je da se spriječi depopulacija mjesta. Ofalu se nalazi u južnom regionu Baranja, u planinama Meček. U ovom malom mjestu žive 333 osobe, od kojih su većina, 94 odsto, Nijemci.

U Ofali postoji vrtić, a stopa kriminala je gotovo na nuli i godinama nije zabilježena nijedna kriminalna aktivnost.

Osim sume od 6.000 evra, lokalna vlada postavila je uslove budućim stanovnicima, uključujući da je određena osoba ili u braku, ili registrovanom partnerstvu, ili da je riječ o samohranim roditeljima, takođe, potencijalni žitelji treba da imaju stabilno radno mjesto i prihode, te da nemaju nikakva dugovanja prema državi.

Lokalna vlast, takođe, nudi placeve za gradnju kuća i daje dodatnih 620 eura za pomoć u građevinskom materijalu. Novcem koji dobiju mogu da izgrade ili kupe kuću.

Izvor: Fokus.ba

Podijeli