Dijeli dalje: Rašid moli za pomoć. Više smo gladni nego siti, želio bih večerati i leći sit. (Foto)

Dijeli dalje: Rašid moli za pomoć. Više smo gladni nego siti, želio bih večerati i leći sit. (Foto)

Pomozimo bar da plati dug za struju u iznosu od 300 KM Nakon objave fb stranice Crna hronika BiH o Rašidu Smajiću koji bukvalno moli za pomoć jer j

BUDI ČOVJEK PA POMOZI I PODJELI DALJE. APEL ZA POMOC SAMRI HUSIĆ (17)
Kako su se muslimani čuvali tuđeg hakka i međusobno pomagali tokom poplava 2014 u Srednoj Bosni
VAPAJ DJEČAKA IZ ZENICE: NE TREBA MI NIŠTA, SAMO LIJEK DA MI OVO PROĐE

Pomozimo bar da plati dug za struju u iznosu od 300 KM

Nakon objave fb stranice Crna hronika BiH o Rašidu Smajiću koji bukvalno moli za pomoć jer je u takvoj situaciji da ni sam kao tinejdžer ne može pomoći svojim roditeljima majki Azri i ocu Adilu koji se svim snagama bore prikriti svoje račune i neimaštinu. Naime kako je Rašid u svom pismu naveo njegova porodica je veoma lošoj finansijskoj situaciji imaju dug za električnu energiju od 300KM i svakog dana strahuju da će im isključiti struju. Kako je u pismu navedeno žive od njegove stipendije koja iznosi mizernih 30KM.

Rašidova želja je da imaju brašna u kuci i da barem nekada osjeti kako je to leci spavati nakon večere da je sit, mnogo puta je legao u krevet praznog stomaka razmišljajući da li će se sutra probuditi i da li će imati kakav-takav doručak. Ide u školu kako moze i kada moze naime ukoliko može odraditi neke poslove i ako ga neko pozove na dnevnicu tako zaradi sebi za školovanja za potreban pribor i užinu u školi.

H. O. Help Others Salzburg nakon pročitane poruke mladića Rašida koju je proslijedio navedenoj fb stranici odmah je reagovala i uručila prehrambeni paket koji im ne može dugo trajati i jednu kozu kako bih imali za duži period mlijeko i mliječne proizvode.

Naša humanitarna organizacija je pokrenula humanitarnu akciju “Pomoć mladom borcu za život” te planiramo mu kupiti nekoliko ovaca kako bi njihovim uzgojem nastavili normalan i pristojan život. Rašid i njegova porodica imaju štalu potrebnu za uzgoj ovaca te im dalja ulaganja nisu potrebna osim ovaca. Ukoliko želite pomoći ovom velikom heroju kojeg je muka natjerala javno tražiti pomoć za sebe i svoju porodicu možete uplatiti na nas račun sa naznakom “ZA RAŠIDA”. Mnogi njegovi vršnjaci bi se stidjeli ovako javno moliti za pomoć ali ovaj mladi čovjek ne vidi izlaz iz situacije u kojoj se našao on i njegova porodica.

Opet vas molimo da prvo kontaktirate ovu organizaciju, H. O. Help Others Salzburg da vam daju podrobnije informacije, organizaciji sa koje smo ovaj tekst i preuzeli…

Preuzeto sa: help-others.info

Podijeli