PRIMILI ISLAM U TIŠINI I BEZ POMPE: MALO KO ZNA DA SU OVE POZNATE LIČNOSTI ZAPRAVO MUSLIMANI

PRIMILI ISLAM U TIŠINI I BEZ POMPE: MALO KO ZNA DA SU OVE POZNATE LIČNOSTI ZAPRAVO MUSLIMANI

Ovo je lista najpoznatijih muslimana a oni su glumci, košarkaši, manekenke, pjevačice, bokseri, reperi... U tijeku drastične porasti islamofobije u

Maher Zain objavio duhovnu pjesmu žrtvama genocida u Srebrenici. Za 10 sati od postavljanja videa, ima preko 140.000 pregleda
Ljubavna priča Dine Merlina je rasplakala mnoge: Nismo imali za mlijeko, ali naša ljubav je pobijedila
RADONČIĆ: PRIGOVARAJU MI DA SAM LOŠ MUSLIMAN! (POGLEDAJ KOMENTAR!)

Ovo je lista najpoznatijih muslimana a oni su glumci, košarkaši, manekenke, pjevačice, bokseri, reperi…

U tijeku drastične porasti islamofobije u zapadnim zemljama, američki mediji su napravili listu poznatih Amerikanaca, za koje se malo zna da su zapravo muslimani
Napadi takozvane ‘Islamske države’ na zemlje Zapada izazvali su pravu poplavu islamofobije, a islam se nerijetko kategorizira kao relgija nasilja, a ne religija mira.Iz tog razloga Amerikance treba podsjetiti da muslimani odavno žive među njima, te da su mnogi od njih u SAD idoli milionima fanova.

Za Muhameda Alija ili Kareema Abdul-Jabbara se zna da su muslimani, ali mnogi nisu znali da su to još neka velika imena iz SAD.

Ovo je lista najpoznatijih muslimana u SAD:

Shaquille O’Neal
Puno ime legendarnog NBA košarkaša glasi Shaquille Rashaun O’Neill, što na arapskom jeziku znači ‘mali ratnik’. O’Neal je na islam prešao 2010. godine, kada je obavio i odlazak na hadž.

Ellen Burstyn
Slavna glumica, koja je ostala upamćena po ulogama u filmovima The Exorcist i Requiem for a dream, prije više od decenije je prihvatila islam, ali nikada o svojoj odluci nije željela pretjerano pričati.

Janet Jackson
Popularna pjevačica, sestra Michaela Jacksona, na islam je prešla kada se udala za arapskog milijardera Wissama al Manu. Danas živi u Kataru po tradicionalnim islamskim običajima.

Gigi Hadid
Jedna od najpopularnijih manekenki u SAD je muslimanka. Njeno puno ime glasi Jelena Noura Hadid. Njen je otac Arap, iz Jordana, a ona sa ponosom tvrdi kako u sebi ima palestinske krvi.

Mike Tyson
Na vrhuncu svoje karijere, 1992. godine, legendarni bokser Mike Tyson je prihvatio islam. Uzeo je srednje ime Aziz i danas je jedan od najglasnijih Amerikanaca u borbi protiv Donalda Trumpa.

Busta Rhymes
Trend među američkim reperima je da prihvataju islam. Busta Rhymes je to učinio među prvima.

Ice Cube
Glumac i reper Ice Cube sebe zove ‘prirodnim muslimanom’. ‘Znate, moja je religija moj odnos sa Bogom. Ne moram ići u džamiju da bih mu bio blisak. On je uvijek tu sa mnom’, rekao je Ice Cube.

freshpress

Podijeli