MOŽEŠ IMATI DESET KUĆA – ALI DOM JE TAMO GDJE JE MAJKA

MOŽEŠ IMATI DESET KUĆA – ALI DOM JE TAMO GDJE JE MAJKA

Onaj ko ostane bez majke je izgubio čistu dušu koja ga je stalno blagosiljala i čuvala. – Halil Džubran “Čovek voli svoju majku i ne znajući, i ne

USREĆI SVOJU MAJKU, PA ĆE I UZVIŠENI ALLAH TEBE USREĆITI I BIT ĆEŠ BLIŽI ALLAHU, EVO DOKAZA
Jedan bogati čovjek je ostavio majku u staračkom domu. Imao je on ogromnu kuću, ali za nju ukućani nisu imali vremena
ONO ŠTO VAM MAJKA NEĆE REĆI

Onaj ko ostane bez majke je izgubio čistu dušu koja ga je stalno blagosiljala i čuvala. – Halil Džubran

“Čovek voli svoju majku i ne znajući, i ne misleći, jer je to tako prirodno kao i živeti: i tek u času poslednjeg rastanka, on opaža koliko je dubok koren te ljubavi. Sa njom se ne može porediti nikakva druga ljubav, jer se ostale kasnije javljaju, dok je ova od rođenja.

Sve ostale nam donose slučajnosti u životu, a ova živi od prvog dana u našoj krvi. Sem toga, mi onda ne gubimo samo majku, sa njom nestaje i polovina našeg celog detinjstva, jer je u našem dotadašnjem životu ona zauzimala isto toliko mesta koliko i mi.”

Ovu priču je najbolje započeti citatom autora Gi de Mopasana koji je, kao što vidite, lepo, u samo par rečenica uspeo da objasni tu ljubav prema majci. U nastavku vam donosimo prelepe izreke o ljubavi prema majci koja je poučna za svakoga od nas.

1. Majka – to je bila banka u koju smo ostavljali sve naše boli i brige. – Tomas De Vit Talmad. 2. Vaša majka je vrednija i značajnija nego sva ovozemaljaska blaga. – Vajolet Džejms. 3. Nazovite vašu majku. Recite joj da je volite.
Upamtite, vi ste osoba koja je čula otkucaje njenog srca dok još niste bili na ovom svetu. – Rejčel Volčin 4. Majčino srce je duboki ponor na čijem dnu ćete uvek pronaći oprost. – Onore de Balzak.
5. Moja majka je pesma koju nikad neću uspeti da napišem, iako je sve što napišem pesma posvećena mojoj majci. – Šeron Dabiago.

6. Mala devojčica je upitana gde je njen dom. “Tamo gde je moja majka”, odgovorila je. – Kit L. Bruks. 7. Onaj ko ostane bez majke je izgubio čistu dušu koja ga je stalno blagosiljala i čuvala. – Halil Džubran. 8. Majčina ljubav je gorivo koje omogućava ljudskom biću da uradi ono što je nemoguće. – Marion C. Gareti,

piše Pult

Podijeli