Evo prilike: u 2020. Švicarci mijenjaju zakon o zapošljavanju. Velika prilika za sve Balkance

Evo prilike: u 2020. Švicarci mijenjaju zakon o zapošljavanju. Velika prilika za sve Balkance

Zbog velike potražnje jeftine radne snage, Švicarska je prinuđena da promijeni svoj zakon o zapošljavanju stranih državljana i onih koji dolaze iz neč

Zemlja iz snova u kojoj prosječna plaća iznosi 4.300 eura!
Oglas: Posao za ženske fitnes trenere u Kuvajtu. Evo šta je potrebno od papirologije:
Mladi Mostarac u Velikoj Britaniji vodeći ekspert za orhideje

Zbog velike potražnje jeftine radne snage, Švicarska je prinuđena da promijeni svoj zakon o zapošljavanju stranih državljana i onih koji dolaze iz nečlanica EU

U ovom momentu građani bez pasoša EU neće moći da se zaposle, ovo važi za građane sa srpskim, bosanskim i makedonskim pasošima bez obzira za koji posao žele aplicirati.

Odnosi se na sve poslove bez obzira da li želite aplicirati kao medicinar, građevinac, spremačica ili nešto drugo.

NAPOMENA! Ako želite pratiti oglase i potražnju za radnike sa prostora EX YU lajkujte stranicu ispod ili kliknite SVIDJA MI SE iznad i pratite sve vijesti!

Kako najavljuje švicarski ministar Gi Parmelin, od 2019. startovat će novi zakon o zapošljavanju po kom će svi građani bivše Jugoslavije čije države nisu u EU moći da se zaposle pod istim uslovima kao i građani EU.

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u ambasadu više neće biti neophodan uslov za dobivanje radne vize.

A pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada. Trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU pasošima.

Ovu informaciju podupire činjenica da Švicarskoj osim što manjka više od 80.000 radnika u medicinskoj branši. U ostalim branšama fali i do pola miliona radnika te im ekonomija trpi..

infomediabalkan.com

Podijeli