Da se naježiš: Pogledajte poučni i legendarni govor i poruku generala Dudakovića koju moraju čuti svi Bošnjaci!

Da se naježiš: Pogledajte poučni i legendarni govor i poruku generala Dudakovića koju moraju čuti svi Bošnjaci!

Pamtite i opominjite i da se više nikada nikome ne ponovi! Danas našeg generala žele prikazati kao ratnog zločinca i tako izjednačiti njihove zloči

Preporuči

Pamtite i opominjite i da se više nikada nikome ne ponovi!

Danas našeg generala žele prikazati kao ratnog zločinca i tako izjednačiti njihove zločine sa našim.

Ruke našeg generala su čiste i blistave, a nisu krvave kao njihove.

Atak na Atifa se sprovodi zato što on priča istinu i poslije rata i služi svom narodu!

Atif Dudaković (Orahova, Gradiška, 2. prosinca 1953.), general Armije RBiH i zapovjednik obrane Bihaća tijekom rata u Bosni i Hercegovini 1992. – 1995. Prije izbijanja rata u BiH bio je potpukovnik Jugoslavenske narodne armije.

Nakon završene osnovne škole, Dudaković je od 1972. obrazovanje nastavio u Zadru. Završio je srednju vojnu školu , a potom vojnu akademiju, smjer topništvo, gdje je diplomirao 1976.[1] Radio je u Topničkom školskom centru u Zadru, a zatim kao predavač u Zapovjedno-stožernoj akademiji u Beogradu.

Tijekom rata u BiH postao je zapovjednik Druge muslimansko-hrvatske pješačke brigade. Kasnije je imenovan zapovjednikom 5. korpusa Armije RBiH. Uz pomoć Oružanih snaga Republike Hrvatske i uz sudjelovanje zrakoplovstva NATO pakta, snage 5. korpusa su tijekom operacije Oluja, zauzele okolna srpska mjesta, te porazile oružane snage Republike Zapadne Bosne Fikreta Abdića, sa sjedištem u obližnjoj Velikoj Kladuši.

Nakon rata, bio je zapovjednik Zajedničkog zapovjedništva Vojske Federacije Bosne i Hercegovine. Njegov mlađi, sin 19-godišnji Anel Dudaković, počinio je samoubojstvo vješanjem u Sarajevu 27. rujna 2011. godine.

bosniaks.info


Preporuči

COMMENTS