Haris Silajdzic primljen u Klinički centar Sarajevo. Stanje mu se pogoršalo kada je čuo izjavu Bakira Izetbegovića

Haris Silajdzic primljen u Klinički centar Sarajevo. Stanje mu se pogoršalo kada je čuo izjavu Bakira Izetbegovića

HARISU POZLILO ZBOG BAKIROVE IZJAVE: Usporedio ga sa Fikretom Abdićem! Poznato je od ranije da je Bakir gajio ostrašćen animozitet prema Harisu tvr

Preporuči

HARISU POZLILO ZBOG BAKIROVE IZJAVE: Usporedio ga sa Fikretom Abdićem!

Poznato je od ranije da je Bakir gajio ostrašćen animozitet prema Harisu tvrdeći kako mu je on «babi zabio nož u leđa»

Bivši član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić nedavno je primljen na Klinički centar u Sarajevu radi operacije srca. Operaciju je zatražio upravo Silajdžić, zbog naglog pogoršanja stanja sa krvnim sudovima u srcu.

Tim hirurga koji su angažirani u ovoj operaciji predvodi dr. Mirsad Kacila, a operacija je izvedena u Centru za srce KCUS-a.

Inače, Silajdžić je u toku svog političkog djelovanja obavljao najviše dužnosti. Bio je član Predsjedništva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ministar vanjskih poslova BiH, kao i član Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Po okončanju političke karijere povukao se iz javnog života.
Sevep zdravstvenom pogoršanju, kako tvrde bliski prijatelji Harisa Sialajdžića, je izjava Bakira Izetbegovića data povodom 30. godina osnivanja SDA u kojoj je rekao da je ova stranke preživjela teške raskole i udare koje su izveli Adil Zulfikarpašić, Fikret Abdić, Haris Silajdžić itd.

Navodno je ova Izetbegovićeva izjava u kojoj Silajdžića poredi sa Abdićem toliko pogodila da mu je pozlilo. Poznato je od ranije da je Bakir gajio ostrašćen animozitet prema Harisu tvrdeći kako mu je on “babi zabio nož u leđa”.

preuzeto sa:  (TBT)


Preporuči

COMMENTS