Ibrahimovićev otac: Zlatan je Bošnjak. I to onaj s dna kace

Ibrahimovićev otac: Zlatan je Bošnjak. I to onaj s dna kace

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ poznat je kao nogometaš Švedske, ali porijeklom je Bosanac. Njegov otac Šefik rođen je u Bijeljini, ali za sina tvrdi da je čisti B

Maher Zain objavio duhovnu pjesmu žrtvama genocida u Srebrenici. Za 10 sati od postavljanja videa, ima preko 140.000 pregleda
Austrijska ministrica Alma Zadić otkrila: Optužuju me da sam kriminalna muslimanka
Status ove muslimanke prema Trumpu kojem je nazvala SELAM, lajkovao je čak i vlasnik Facebooka – Mark Zuckerberg

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ poznat je kao nogometaš Švedske, ali porijeklom je Bosanac. Njegov otac Šefik rođen je u Bijeljini, ali za sina tvrdi da je čisti Bošnjak.

Šefik je dao intervju za Avaz u kojem je to ponovno naglasio.

“Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj s dna kace”, priznao je Šefik Ibrahimović, koji je danas u odličnim odnosima sa svojim sinom, pa je dodao:

“Zarekao sam se da više ne demantiram napise o Zlatanu! Sav ovaj materijal koji imam u mom stanu poslužit će i za snimanje filma”, dodao je Šefik.

O sinu Zlatanu kaže da je on njegov ponos.

“Puno sam uložio u njega još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me on slušao cijelo vrijeme. Uz moju pomoć počeo je udarati loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece jer je baratao loptom jako dobro. Svi su već tada govorili da će on biti uspješan nogometaš”, rekao je Šefik pa je dodao:

“Mislim da je moja uloga, posebno dok je bio dječak, i kasnije junior, bila veoma značajna u njegovom razvoju. Još se svakodnevno konzultiramo o svim važnim stvarima. Zlatan je na mene, ja sam visok 187, a on 193 centimetra”, zaključio je Šefik Ibrahimović.

index.hr

Podijeli