Nogometna zvijezda Sadio Mane gradi veliku bolnicu u rodnom kraju

Nogometna zvijezda Sadio Mane gradi veliku bolnicu u rodnom kraju

Zvijezda Liverpoola Sadio Mane finansira izgradnju velike bolnice u rodnom kraju Bambali u Senegalu, a u zdravstvenoj ustanovi je planirano da se lije

Pobjednik pete sezone rijalitija ”Zadruga” Dejan Dragojević, koji je obznanio da je prešao na islam šalje video iz Mekke
JADRANKA KOSOR ŽESTOKO ODGOVORILA: VUČIĆ S PUŠKETINOM IZNAD SARAJEVA, FOREVER
RADONČIĆ: PRIGOVARAJU MI DA SAM LOŠ MUSLIMAN! (POGLEDAJ KOMENTAR!)

Zvijezda Liverpoola Sadio Mane finansira izgradnju velike bolnice u rodnom kraju Bambali u Senegalu, a u zdravstvenoj ustanovi je planirano da se liječe i oboljeli od nove vrste koronavirusa.

Bjorn Bezemer, predstavnik fudbalera, potvrdio je senegalskim novinarima da je na zahtjev Manea već počela izgradnja bolnice, dodajući da će troškovi izgradnje koštati oko 3,5 miliona dolara te da će sve troškove finansirati jedan od najboljih fudbalera današnjice, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je da su tražili da se ubrza izgradnja bolnice kako bi se u njoj mogle liječiti i osobe oboljele od koronavirusa.

– Sadio Mane želi modernizirati mjesto u kojem se rodio, a tamo je ranije izgradio i zgradu za srednju školu – kazao je Bezemer, dodajući da je Mane na svaki način ponos svog rodnog kraja i cijele zemlje.

Dodao je da će bolnica, nakon što bude završena njena izgradnja, pružati usluge građanima šireg područja regije Casamance.

Zvijezda Liverpoola je nedavno donirao i značajnu sumu novca svojoj zemlji kako bi na taj način pomogao borbu protiv širenja COVID-19.

Faktor.ba

Podijeli