Jeste li se zapitali zašto je važno da žena bude u iddetu nakon razvoda braka?Evo odgovora:

Jeste li se zapitali zašto je važno da žena bude u iddetu nakon razvoda braka?Evo odgovora:

Zašto je potreban iddet nakon razvoda braka? NAUČNA ISTRAŽIVANJA POTVRĐUJU VAŽNOST IDDETA – (ženin obavezni posljebračni priček) Posljednja nauč

Savjet zlata vrijedan: Razija Čolaković objavila najjači tekst u vezi razvoda braka i o prekidu veze. Brutalno iskreno…
Zatražio razvod samo par sati nakon vjenčanja: Nije me prevarila, učinila je nešto puno gore…
U Engleskoj su prodavali supruge: Na pijacu bi ih dovodili na povodcu. I ko sad više poštuje žene? Kršćanska Evropa?

Zašto je potreban iddet nakon razvoda braka?

NAUČNA ISTRAŽIVANJA POTVRĐUJU VAŽNOST IDDETA – (ženin obavezni posljebračni priček)

Posljednja naučna istraživanja na polju medicine, koja su uradili američki eksperti, potvrđuju nadnaravnost i istinitost kur'anskih ajeta koji govore o iddetu (obaveznom poslijebračnom pričeku) i trajnoj zabrani stupanja u bračni odnos brace i sestara po mlijeku! Naime, žena nakon smrti muža mora pričekati četiri mjeseca i deset dana prije nego se uda za drugog muškarca.

Američki naučnici su otkrili da u organizmu žene postoji posebna vrsta bijelih krvnih ćelija koje u sebi imaju tzv. genetsku memoriju.

Ove ćelije prepoznavaju strane ćelije koje ulaze u tijelo žene i čuvaju njihove genetske specifičnosti i osobine. Ova vrsta bijelih krvnih ćelija živi samo u ženskom reproduktivnom organu i to tačno 120 dana! Istraživanje je potvrdilo da ukoliko se desi da u roku od 120 dana neke druge ćelije (a ne one koje su već ranije „zapamćene” od strane bijelih krvnih ćelija) dospiju unutar ženskog reproduktivnog organa, dolazi do poremećaja rada imunološkog sistema koji može izazvati nastanak tumora i raka.

Ovo otkriće objašnjava pojavu daleko većeg procenta oboljelih od raka materice i dojke onih žena koje upražnjavaju intimne veze s više muškaraca od onih koje su u vezi s jednim muškarcem u toku jednog vremenskog perioda. Ovim se dobrim dijelom daje i objašnjenje zašto je ženama zabranjeno da u isto vrijeme budu s više od jednog muškarca u braku.

Pošto ova posebna vrsta bijelih ćelija kod žena 120 dana čuva u svojoj memoriji genetske osobine ćelija koje su prve dospjele u ženski reproduktivni organ, ako se desi da u tih 120 dana dođu u kontakt s drugim ćelijama (od drugog muškarca) i ako dođe do oplodnje, u tom slučaju, novonastali organizam (zametak) će u sebi nositi genetske osobine kako od prvih tako i od drugih ćelija.

Također, istraživanje je pokazalo još jedan zanimljiv rezultat. Majčino mlijeko u sebi sadrži ćelije koje u sebi nose genetske osobine i majke i oca. To znači da se majčinim mlijekom na dojenče prenose osobine i oca i majke, što nam pojašnjava šerijatsku zabranu stupanja u brak braće i sestara po mlijeku zbog dijeljenja istih genetskih osobina iako u osnovi nisu u nikakvoj krvnoj vezi.

Istraživanje čije smo rezultate naveli trajalo je godinu a tim stručnjaka koji je sve to vodio sastojao se od sedam doktora medicine iz SAD-a i dvojice Egipćana.

Detaljniji tok i pojašnjavanje rezultata istraživanja su predstavljeni na međunarodnoj konferenciji o naučnoj nadnaravnosti Kur'ana Časnog i Šerijata održanoj ove godine u Turskoj.

IslamBosna

Podijeli