Dok je svijet zaluđen ratom i krizom, pogledajte šta je Angelina Jolie uradila

Dok je svijet zaluđen ratom i krizom, pogledajte šta je Angelina Jolie uradila

“No Kid Hungry” ulaže odlučne napore da obezbjedi potrebnu hranu Anđelina Đoli (Angelina Jolie) pazi na djecu kojoj su potrebni obroci kod kuće. Tu

SLAVNA GLUMICA ANGELINA JOLIE POKAZALA INTERES ZA MUSLIMANE I ISLAM
Glumica Angelina Jolie: Danas pozivam sve muslimane ovog svijeta!
ANGELINA JOLIE: SREBRENICA SE NIKADA NE SMIJE ZABORAVITI

“No Kid Hungry” ulaže odlučne napore da obezbjedi potrebnu hranu

Anđelina Đoli (Angelina Jolie) pazi na djecu kojoj su potrebni obroci kod kuće. Tu humanost pokazuje od završetka svjetske poznate pandemije.

Naime, oskarovka i aktivistkinja donirala je milion dolara organizaciji “No Kid Hungry”, koja distribuira pomoć kako bi zajednice mogle da pomognu da se nahrane djeca koja su se oslanjala na školski ručak.

– Od ove nedelje je preko 300 miliona djece van škola, jer su one zatvorene zbog raznih svjetskih kriza. Mnoga djeca zavise od brige i ishrane koju su imali tokom vremena provedenog u školi, uključujući i blizu 22 miliona djece u SAD-u kojima je potrebna hrana. “No Kid Hungry” ulaže odlučne napore da obezbjedi potrebnu hranu što većem broju djece – rekla je Đoli za američke medije.

Ova donacija nije jedini način na koji ova majka šestoro djece pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Ona je, također, dala donaciju Agenciji za izbjeglice, Ujedinjenih nacija, i poslala je podršku školama koje finansira u Afganistanu, Kambodži, Keniji i Namibiji, kako bi osigurala to da će nastaviti sa radom.

Glumica trenutno finansira deset škola u Kambodži preko “Maddox Jolie-Pitt” fondacije, osnovane u čast njenog najstarijeg sina kojeg je usvojila iz Azije. Također finansira i “Angelina Jolie” školu za djevojčice u Keniji i dvije druge škole za djevojčice u Afganistanu.

Avaz

Podijeli