Hafiz Bugari konačno odgovorio: Mnogi su se pitali zbog zašto je otišao iz Sarajeva, je li ga kakva sila otjerala?

Hafiz Bugari konačno odgovorio: Mnogi su se pitali zbog zašto je otišao iz Sarajeva, je li ga kakva sila otjerala?

Vjernici u BiH, nakon što je napustio zemlju, pitali su se zbog čega je to napravio, da li je razlog bio bilo kakav pritisak. Hafiz Sulejman Bugari na

Austrijska ministrica Alma Zadić otkrila: Optužuju me da sam kriminalna muslimanka
”Ja od sutra hoću ovdje da vidim, da se u komandi brigade klanja svaki namaz!”
SLAVNA GLUMICA ANGELINA JOLIE POKAZALA INTERES ZA MUSLIMANE I ISLAM

Vjernici u BiH, nakon što je napustio zemlju, pitali su se zbog čega je to napravio, da li je razlog bio bilo kakav pritisak. Hafiz Sulejman Bugari napokon je razriješio ove dileme.

Gost novog izdanje emisije “Izvan okvira” na N1 televiziji bio je islamski teolog, ugledni i dugogodišnji bosanskohercegovački imam, sa trenutnim prebivalištem u Crnoj Gori – hafiz Sulejman Bugari.

Ovaj poznati hafiz i nekadašnji imam Bijele džamije na Vratniku u Sarajevu, nakon odlaska u Crnu Goru, postao je savjetnik crnogorskog reisa Rifata ef. Fejzića, te profesor na tamošnjoj medresi. Vjernici u BiH, nakon što je napustio zemlju, pitali su se zbog čega je to napravio, da li je razlog bio bilo kakav pritisak.

Na to Bugari u emisiji N1 televizije odgovara:

– Kakva sila, nema sile. Osjećaj je čudo, duša je čudo. Kada znaš šta hoćeš, šta radiš, onda je svejedno gdje radiš i gdje ćeš svratiti. Meni je lijepo, radim tamo i učim svakodnevno. Upoznajem nove poglede. Crnogorci prave razliku između čojstva i herojstva: heroj si kad se boriš da sačuvaš sebe od zla drugog; a čojstvo je kada želiš da sačuvaš drugog od svog zla. E nama fali čojstvo! Da drugog sačuvamo i zaštitimo od svoga zla, to je bogatstvo, to je i poruka vjere – odgovorio je Bugari.

Kompletno gostovanje hafiza Bugarija možete gledati u prilogu ispod:

ba.boljabosna

Podijeli