Slučaj kada je žena u prisustvu Poslanika pala, a on se okrenuo od straha da joj ne vidi stidni dio tijela

Slučaj kada je žena u prisustvu Poslanika pala, a on se okrenuo od straha da joj ne vidi stidni dio tijela

Mudrost našega Poslanika s.a.w.s. Kako se bliži ljeto i ljetni odmori, mnogi se spremaju i planiraju da koju sedmicu odu na razna ljetovališta kako

Da li je dozvoljeno brijati samo jedan dio glave? Hadis koji ukazuje na propis po ovom pitanju:
Preko harama do lajkova
Riječi utjehe za majke u ramazanu: Napravite od majčinstva svoj ibadet

Mudrost našega Poslanika s.a.w.s.

Kako se bliži ljeto i ljetni odmori, mnogi se spremaju i planiraju da koju sedmicu odu na razna ljetovališta kako bi se odmorili i kako bi im tijela dobila lijepu, tamnu boju. Dragi brate i poštovana sestro, prije nego se odlučite i odete na ovakva mjesta, upitajte se da li su takva mjesta draga Uzvišenom Allahu. Zaista, da li su draga? Sami će te zaključiti da su morske i ine plaže, gdje se muškarci i žene ovako skidaju jedni pred drugim, šejtanska mjesta, i da je nad takvim mjestima, zasigurno, Allahova srdžba.

Plemenita sestro, Allah dž.š., ti naredio da se pokriješ, da na sebe oblačiš široku i neprozirnu odjeću i da tako obučena izlaziš među strance, a ti se, na ovakvim mjestima, skoro potpuno skidaš pred drugim ljudima!?

Dragi brate, sigurno znaš za slučaj kada je jedna žena u prisustvu Allahovog poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, dobila napad padavice, a Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, okrenu glavu na drugu stranu u strahu da se toj ženi nebi ukazala stidna mjesta prilikom pada. A ti brate, ideš na mjesta gdje su žene skoro gole!!? Brate, nemoj zaboraviti da je i tebi zabranjeno da ti neko drugi, osim tvoje žene, vidi dio tvog tijela od pupka pa do koljena, jer taj dio tijela kod muškaraca se tretira kao avra (stidni dio), dok je kod žena skoro cijelo tijelo avra.

Istina je da tijela pocrne i dobiju lijepu boju na ovakvim mjestima, ali je isto tako istina, da ljudske duše i njihova srca potamne od grijeha, koje zadobiju na ovim zavodljivim sakupljalištima. Pa zato, dragi brate i cijenjena sestro, prije nego se odlučite i krenete na odmor, potrudite se da nađete mjesta, koja su draga i privlačna ljudskoj duši, a koja nisu mrska Uzvišenom Allahu, i sa kojih se nećete vratiti sa brdima grijeha za koja će teško biti naći opravdanje, na dan kada ćemo svi biti pitani za sve što smo uradili.

num.com

obrada: www.bosanskadijaspora.com

Podijeli