Obavijest za BH dijasporu – Poziv na dvodnevnu manifestaciju

Obavijest za BH dijasporu – Poziv na dvodnevnu manifestaciju

Poziv školama, udrugama, džematima, širom Europe da uzmu učešće Zajedništvo BH dijaspore u Danskoj – uvjet za očuvanje maternjeg jezika Odbor bosa

Preporuči

Poziv školama, udrugama, džematima, širom Europe da uzmu učešće

Zajedništvo BH dijaspore u Danskoj – uvjet za očuvanje maternjeg jezika

Odbor bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj (OBHU) i Institut za jezik BH u suradnji s veleposlanstvom Bosne i Hercegovine u Danskoj, organizira dvodnevni skup pod nazivom ”Zajedništvo BH dijaspore u Danskoj – uvjet za očuvanje maternjeg jezika.”

Povodom 21. veljače Međunarodnog dana maternjeg jezika, a u cilju ispunjenja moralnih obveza svih nas u dijaspori da sačuvamo svoj maternji jezik, bosanskohercegovačku tradiciju i kulturu kao i vezu s domovinom, u Kopenhagenu će se 22. veljače održati školska manifestacija bh. dopunskih škola, a dan kasnije konferencija o maternjem jeziku.
Za ovaj susret OBHU, na čelu sa Jasminkom Hasanbašić, je uputio pozivnice dopunskim školama, udrugama, džematima, te brojnim istaknutim ličnostima širom Europe da uzmu učešće na ovom skupu.

Učenici dopunskih škola imat će priliku da pokažu mnogo toga šta su radili i naučili u proteklom periodu. Pored učenika priliku će imati i omladina i odrasli koji će se predstaviti bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim programom.

Završetak školske manifestacije obilježit će se dodjelom zahvalnica i priznanja za sve učesnike.
Drugog dana manifestacije u Veleposlanstvu BiH bit će održana konferencija o maternjem jeziku na kome će biti prisutni predstavnici bh. udruga i džemata u Danskoj, predstavnici roditelja, kao i gosti iz Engleske, Švedske i Bosne i Hercegovne.

BHDINFODESK


Preporuči

COMMENTS