Teško živi od sakupljanja željeza, ali kada je pronašao 5.000 eura vratio ih vlasniku odmah

Teško živi od sakupljanja željeza, ali kada je pronašao 5.000 eura vratio ih vlasniku odmah

OVAJ ČOVJEK ODUŠEVIO JE DANAS CIJELU DRŽAVU Sulejman Zećiri iz Hadžića kod Sarajeva, poznat pod nadimkom Lola, otac osmoro djece, svoju humanost p

Preporuči

OVAJ ČOVJEK ODUŠEVIO JE DANAS CIJELU DRŽAVU

Sulejman Zećiri iz Hadžića kod Sarajeva, poznat pod nadimkom Lola, otac osmoro djece, svoju humanost pokazao je u više navrata.

Ovaj plemeniti čovjek preživljava sakupljajući staro željezo. Iako živi od danas do sutra, prošlog vikenda nijednog trenutka nije se dvoumio da izgubljeni novčanik pun novca vrati jednom hadžićkom preduzetniku,.

– Novčanik sam našao u ugostiteljskom objektu stambene zgrade „Hoše“. Primijetio sam ga kada sam izmakao stolicu da sjednem. Bio je na podu. U tom trenutku jedino na umu bilo mi je da ga što prije vratim vlasniku. Otvorio sam ga da bih našao neki identifikacioni dokument. Bio je pun para. Nisam brojao, ali mislim da je bilo više od 5.000 KM. U novčaniku je bila i vozačka dozvola vlasnika – ispričao je Zećiri.

Shvatio je da je riječ o vlasniku pilane u Zoviku te se odmah raspitao u objektu i ubrzo došao do broja telefona njegovog sina.

– Rekao sam mu da sam našao novčanik njegovog oca i da ga želim vratiti. Brzo je došao i zahvalio mi. Pokušao me nagraditi, ali sam to odbio – dodaje Zećiri.

Navodi da ni u jednom trenutku nije pomišljao zadržati novac za sebe, bez obzira na to u kakvim uvjetima živi.

– Bože sačuvaj! To nije moj novac, a u tuđem nema sreće. Teško je živjeti bez posla i primanja. Svaki dan treba nahraniti osam usta. Ali, tuđe mi ne treba, meni će dragi Bog dati – skromno kaže Sulejman.

(Avaz / S.B.)


Preporuči

COMMENTS