INCIDENT O KOJEM SVIJET BRUJI: Pogledajte kako je francuski predsjednik Macron izbacio izraelske policajce iz crkve (VIDEO)

INCIDENT O KOJEM SVIJET BRUJI: Pogledajte kako je francuski predsjednik Macron izbacio izraelske policajce iz crkve (VIDEO)

Macron pobijesnio – Izbacio izraelske policajce iz crkve…. Francuski predsjednik Emmanuel Macron izbacio je danas pripadnike izraelske policije iz

Preporuči

Macron pobijesnio – Izbacio izraelske policajce iz crkve….

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izbacio je danas pripadnike izraelske policije iz crkve Svete Ane u starom dijelu Jerusalima, koja je po međunarodnim pravilima, francuska teritorija.

Snimci incidenta prikazuju vidno bijesnog Macrona koji poziva na poštovanje pravila.

– Svi savršeno dobro znamo pravila. Ne sviđa mi se ono što ste uradili preda mnom. Izađite napolje – rekao je Macron, ali je ostalo nejasno šta je izazvalo njegovu oštru reakciju.

Na snimku se vidi kako se Makron obraća pripadnicima izraelske policije riječima da su odlično obavili posao u gradu i moli ih da poštuju pravila koja postoje vijekovima, pa francuski mediji pretpostavljaju da je sam ulazak izraelskih bezbjednjaka razlog njegovog negodovanja.

Sličan incident dogodio se 1996. godine kada je tadašnji predsjednik Francuske Žak Širak zahtijevao da pripadnici izraelskih snaga bezbijednosti koji su nosili oružje izađu iz Crkve Svete Ane.

Makron u Jerusalimu učestvuje na petom Svjetskom forumu o Holokaustu.

(SB)


Preporuči

COMMENTS